United-talangens show – i Sveriges EM-förlust

Publicerad 2019-05-06

Den svenske Manchester United–talangen Anthony Elanga, 17, gjorde två mål mot Frankrike.

Men det räckte inte till poäng.

Nu är Sverige utslaget ur U17-EM.

Sverige inledde mästerskapet med en 0–2-förlust mot superfavoriten Holland.

– Det visar att vi har en bit kvar i den här årgången, sa SVT:s expertkommentator Daniel Nannskog då.

På måndagen kom nästa förlust i gruppspelet – vilket betyder att landslaget är utslaget ur EM.

Men trots det fanns glädjeämnen från 2–4-nederlaget mot stornationen Frankrike.

United-talangen Anthony Elanga gjorde 1–0 i den 17:e minuten, men kort senare kom kvitteringen.

Kyligt avslut

Ungefär tio minuter senare gjorde Elanga ytterligare ett mål, och den här gången var det en riktig delikatess. Elanga sprang i djupled, fick bollen och lobbade vackert över målvakten Marvin Zinga.

Frankrike skulle dock resa sig och gjorde två mål innan den första halvleken var slut. Med tio minuter kvar av matchen fastställde Georginio Rutter resultatet till 4–2.

Real Madrid-ikonen Zinedine Zidanes son, Theo Zidane, började på Frankrikes bänk och fick hoppa in i den 89:e minuten.

Sverige spelar sin sista EM-match mot England på torsdag.