Coronaprotokollet stoppade spelarbussen

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Antibakteriell sprej inför en tidigare Oxford-match.
Foto: Warren Little / Getty Images Europe
Antibakteriell sprej inför en tidigare Oxford-match.

Säkerhetsprotokollen är noga inför en fotbollsmatch i dessa coronatider.

För Oxford Uniteds fall fick dock säkerhetsprotokollen oanade konsekvenser inför deras bortamatch mot Accrington Stanley i League One.

Spelarbussen kunde inte starta – på grund av en antibakteriell sprej.

Med en coronapandemi som lamslagit världen och förändrat vardagen är säkerhetsprotokollen rigorösa och detaljerade när det kommer till professionell idrottsutövning.

Det var på grund av detta som en antibakteriell sprej användes i Oxford Uniteds spelarbuss inför avresa till League One-mötet med Accrington Stanley.

Den där sprejen dödade dock inte bara eventuella bakterier – utan också färdmedlet.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

Hann till arenan

I och med att spelarbussen var utrustad med alkolås, och sprejen innehöll just alkohol, så låste sig bussen när föraren skulle blåsa.

Så laget fick, med tiden som motståndare, hastigt hitta andra färdmedel.

– Vi fick använda anställdas bilar, taxis, allt möjligt för att ta oss till arenan, berättar lagets tränare Karl Robinson för Oxford Mail.

Spelarna hann till arenan i grevens tid. Men trots den stökiga uppladdningen så lyckades gästerna få med sig en 4–1-seger och tre poäng.

”Verkligen testat oss”

Detta under en vecka som dessutom varit fylld av skadebekymmer för klubben, som inför helgens match hade två raka förluster och låg på jumboplats i den engelska tredjedivisionen.

– Den här veckan har verkligen testat oss. Men det är vad det är. Vi vet att vi inte har haft turen på vår sida, men det har inte påverkat vår attityd. Spelarna har motiverats av allt som gått snett. Och det är det vackra med livet, att när det går tufft så går de tuffa igång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN