Hammarby IF

Häcken tog första poängen – kryssade mot Bajen

Av: 

Fredrik Andersson

Linn Nordström

Simon Bank

FOTBOLL

Två tippade – och ifrågasatta – topplag.

Då delade Hammarby och Häcken på poängen – efter att Bajen fått ett bortdömt mål.

– Vi vinner egentligen, det var inte offside på målet, säger Darijan Bojanic.

På förhand, med tanke på lagens tabelläge, målades det upp som ett ångestmöte. Och lördagens fajt mellan Hammarby och Häcken på Tele2 Arena slutade 1–1 efter att Alexander Jeremejeff gett gästerna ledningen redan efter åtta minuters spel – innan Abbe Khalili kvitterade, assisterad av inbytte Darijan Bojanic, på en hörnvariant i början av den andra halvleken.

Bajen skapade flest målchanser i andra halvlek och hade ytterligare en boll i mål, som vinkades av för offside. Men offside var det inte, hävdar Bojanic efter matchen.

– Vi vinner egentligen, det var inte offside på målet, fick vi se nu på video, så det suger lite, säger Bojanic och fortsätter:

– Vi är inte nöjda, vi vill mer. Vi har ett jävligt bra lag och bra spelare. När vi väl får det att fungera är vi bra, det är dit vi måste nå och hålla det under en längre period.

”Inte så jäkla roligt”

Stefan Billborn om det bortdömda målet:

– Jag har den på Spiideo (allsvenskans analysverktyg), och även om det är touch före så är det inte offside, säger han och fortsätter:

– Man ska nog komma ihåg att det är fjärde omgången av allsvenskan. Och Häcken är ett väldigt bra lag. Men det är klart att vi ska vinna matcher. Det är inte så jäkla roligt när man är tippad i toppen och inte tar så mycket poäng.

Andreas Alm:

– Det var en bra första halvlek av oss, vi bärs av att vi tar ledningen. I andra halvlek har Hammarby en bra period runt målet och det bortdömda målet. Sedan är vi bra igen, med omställningarna på slutet. Och vi fick det vi inte hade: poäng.

”Gratis krishantering”

Lätt att behålla lugnet i det här läget?

– Vi får en gratis krishantering. Det är få tippade topplag som startar med tre förluster, om man vill lära känna människor är det ganska intressant. Vi är BK Häcken i dag, vi spelar som vi vill göra. Så på så sätt är vi på rätt väg.

Hammarby har tagit fyra poäng på de fyra inledande omgångarna, för Häcken var det första poängen för säsongen.

I nästa omgång ställs Bajen mot Sirius på hemmaplan, medan Häcken gästar IFK Göteborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Jeremejeff gjorde Häckens mål mot Hammarby.
Astrit Selmani.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Hammarby IF

LÄS VIDARE

Bank: De fick bara ännu mer av ingenting

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

BK Häcken

Allsvenskan i fotboll

Fotboll