Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-09

Tvingades avbryta matchen – undersöks av läkare i morgon

Johan Elmander är skadad igen.

Han fick avbryta Uefacupmatchen mot Sparta Prag efter känningar i baksidan av höger lår.

Tungt Johan Elmander gjorde mål i förlustmatchen mot Sparta Prag i går, sen tvingades han bryta – i morgon ska han till sjukhus för vidare undersökning.

Oturen fortsätter för det skadedrabbade landslaget.

Och för Johan Elmander själv. Toulouse-anfallaren, som precis kommit tillbaka efter ljumskbesvär, fick linka av planen i den 65:e minuten med ett stort ispaket kring höger lår.

Han fick problem efter ett skottförsök i den 63:e minuten och stod vid sidan av planen ett tag innan han byttes ut.

Johan Elmander gav sitt lag ledningen i matchens inledning och fick ovationer av fansen när han senare lämnade planen.

Men utan honom rasade Toulouse snabbt och Sparta Prag gjorde två snabba mål innan Elmander hunnit in i omklädningsrummet. Sparta Prag vann till slut med 3–2.

– Den europeiska kostymen är för stor för vårt lag, sade Toulouses tränaren Elie Baup efter förlusten som innebär att TFC:s möjligheter till avancemang i Uefa-cupen är minimala.

Ville inte kommentera

En dubbelt besviken Johan Elmander avböjde vänligt i natt att kommentera händelsen per telefon, men meddelade att han inte visste hur illa det var och att han ska undersöka skadan på sjukhus på lördag.

Johan Elmander har sedan tidigare haft återkommande problem med musklerna på baksidan av låren och jobbar regelbundet med stretching, massage och styrketräning i förebyggande syfte.

Sportbladet var i natt i kontakt med assisterande förbundskapten Roland Andersson som hälsade via sms att han inte kände till skadan.

Landslaget, som åker till Madrid på tisdag för ödesmatchen mot Spanien på lördag, är skadedrabbat sedan tidigare ( se faktarutan nedan).

I går kom ett nytt bakslag, men om skadan påverkar Johan Elmanders chanser till spel mot Spanien återstår att se.