Alexander Farnerud hade läge att ge Stuttgart ledningen.

I stället kunde Barcelona avgå med segern.

Men segern blev dyr. Både Marquez och Puyol utgick skadade.

Carles Puyol.

Festprissen Ronaldinho har återigen Frank Rijkaards förtroende och fanns med från start när Barcelona slog Stuttgart 2–0 borta. Men det var en ganska blek brasse som visade upp sig.

Fyra svenskar fanns på plan, förutom Alexander Farnerud i Stuttgart var det en svensk domartrio under ledning av Martin Hansson. Farnerud hade en av Stuttgarts bästa chanser i slutet av första halvlek då han tyvärr styrde bollen på målvakten Valdés i stället för in i det öppna målet.

Barcelonas lagkaptenen Carles Puyol kom in efter sju minuter för skadade Marquez och i 53:e stötte han in 1–0, vilket bara var landslagsbackens andra mål på 66 Champions league-matcher. Tio minuter senare fick han skadad lämna plan.

Mer väntad målskytt var Lionel Messi som satte 2–0.

Sporting Lissabon – med Pontus Farnerud på bänken – besegrade Dynamo Kiev borta med 2–1.

Arsenal som toppar Premier league fick slita hårt innan man med kvarten kvar fick 1–0 borta mot Steaua Bukarest i grupp H. Målskytt var Robin van Persie på pass från Emmanuel Adebayor. Arsenal har maximala sex poäng efter två matcher och toppar gruppen före Sevilla som slog Slavia Prag med 4–2.