Ljungberg: Viktigt att använda hjärnan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-07

Oavgjort tog båda lagen vidare. Således spelade Porto och Arsenal 0-0 i Portugal och är nu klara för åttondelsfinal.

- Det var en lite speciell match, säger Fredrik Ljungberg.

Den svenske stjärnan har sällan setts så inaktiv på en fotbollsplan som i går kväll, men det hade en fullt naturlig förklaring. Förut-

sättningarna inför matchen mellan Porto och Arsenal var nämligen glasklara. Oavgjort skulle innebära att båda lagen tog sig vidare från gruppspelet oavsett vad CSKA Moskva än tog sig för borta mot Hamburg SV. Därför var matchen som väntat ingen lysande tillställning.

Tvärtom. De båda lagen var oerhört försiktiga och ville inte blotta sig bakåt det allra minsta. Inte minst gästerna från England koncentrerade sig i första hand på att plocka med sig den poäng man hade med sig när man klev in i matchen.

"Använda hjärnan"

- Det är klart det är viktigt att använda hjärnan också i sådana matcher. Det är möjligt att det var tråkigt att titta på, men det viktiga för oss var att vinna gruppen och gå vidare, säger Fredrik Ljungberg till TV 6.

Svensken satte ändå andan i halsen vid ett par tillfällen i den andra halvleken när hemmalaget helt plötsligt höjde tempot.

Två stolpträffar

Ricardo Quaresma träffade stolpen två gånger och dessutom ledde CSKA Moskva i det läget med 2-1

borta mot Hamburg. Värre än så blev det ändå aldrig för Arsenal och efter Portos korta tempohöjning var det åter ett stilla bollrullande.

- Jag tycker att vi kontrollerade matchen ganska bra, säger Ljungberg.

"Inte bra reklam"

De båda lagen lär få kritik för sitt uppträdande.

- Jag håller med om att vad som hände inte var bra reklam för sporten, men det hände bara under de sista fem minuterna. Matchen var schysst och båda lagen försökte vinna, säger Arsenals tränare Arsene Wenger.

Kritiken är nog ändå lätt att svälja med tanke på att hur viktigt det var att gå vidare. Enligt vissa bedömare betyder det inkomster på nära en halv miljard kronor för en klubb som Arsenal.