Torkan över för Tevez – men Benfica vann

Uppdaterad 2014-04-25 | Publicerad 2014-04-24

Inhopparen frälste Benfica

Tevez firade vilt efter att ha kvitterat till 1-1 - men strax därefter gjorde Benfica 2-1.

Carlos Tevez bröt sin europeiska måltorka.

Men Benfica vann rond ett efter ett sent drömmål av inhopparen Lima.

– Han väljer ju att gå på absolut maximal kraft, säger TV4:s expert Hasse Backe efter 2-1 till Benfica.

En fem år lång torka är över.

Senast Carlos Tevez gjorde ett mål i Europasammanhang lirade den lille slitvargen i Manchester United-tröjan. Då hoppade Tevez in Champions League-kvarten mot Porto och målade.

I semifinalen mot Benfica var det dags igen efter 25 mållösa matcher – när Juventusstjärnan slog in den viktiga kvitteringen en dryg kvart från slutsignal i mötet mot portugiserna.

Tevez fick bollen i straffområdet, skottfintade ned Benficas mittback Luisão, och placerade bollen säkert bakom målvakten Artur Moraes.

– Mitt mål är inte det viktiga, det innebär bara att vi fortfarande har en bra chans för att gå vidare, säger Tevez till Sport Mediaset.

Chockstart

Benfica hade dessförinnan öppnat starkt i semifinalen. Redan efter tre minuter slog Ezequiel Garay till på nick – efter en fint slagen frispark av Miralem Sulejmani.

Ett nyvaket Juventus hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter under första halvlek men i andra sjönk Benfica i banan för att bevaka sin ledning – något som "Juve" kunde utnyttja när Tevez slog in 1-1.

– Efter pausen kommer man ut och dominerar och förtjänar kvitteringen, säger TV4:s expert Anders Andersson.

Kanonträff avgjorde

I det läget såg det ut som matchen skulle sluta oavgjort.

Men inbytte anfallaren Lima ville annorlunda.

I den 84:e matchminuten dunkade brasilianaren upp segermålet i nättaket inför ett euforiskt Estádio da Luz.

– Det är synd, när vi driver på för vårt andra mål. Vi somnade i försvaret. Vi somnade, säger Juventus tränare Antonio Conte till Sky Italia.

Juventus Giorgio Chiellini fick sedan ett gyllene läge att kvittera på stopptid – men fick inte till skottet från sin friställda position.

Returen spelas den 1 maj i Turin och målskytten Tevez är optimistisk.

– Jag är i bra fysisk form, så det känns bra. Vi har en väldigt bra chans att ta oss vidare till nästa runda. Det är vidöppet i returen, säger han.

De jagar finalplatserna – plusguide

Juventus

Form: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Stormar mot andra raka ligatiteln och hade, ­inför gårdagen, vunnit nio av sina elva senaste.

Bäste målskytt i turneringen: Pablo Osvaldo (2 mål).

Skador/avstängningar: Arturo Vidal (knä).

Benfica

Form: Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Säkrade ligatiteln i helgen. Benfica har vunnit sina åtta senaste matcher (segern i går inkluderad).

Bäste målskytt i turneringen: Lima (4 mål).

Skador/avstängningar: André Gomes (avstängd), Eduardo Salvio (armbrott), Silvio (benbrott).

Valencia

Form: Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Går tungt i ligan. Ser ut att missa en Europa-plats efter att bara ha tagit sex poäng på sina fem senaste matcher.

Bäste målskytt i turneringen: Paco Alcácer (7mål).

Skador/avstängningar: D Alves (hamstring), Ricardo Costa (fotled), Philippe Senderos (hamstring), Victor Ruíz (lår) och Paco Alcácer (avstängd).

Sevilla

Repade sig från bakslaget, 0–1 mot Celta, i slutet av mars och har vunnit samtliga m­atcher ­sedan dess.

Bäste målskytt i turneringen: Kevin G­ameiro (5 mål).

Skador/avstängningar: Christoforo (knä).