Ola Toivonen spelade hela Euro League-matchen med PSV Eindhoven

Liverpool har bekräftat att de är intresserade av PSV Eindhovens Ola Toivonen.

PSV vill dock inte ge upp sin svensk och gjorde detta tydligt när han spelade hela dagens Europa League-match mot Sibir Novosibirsk.

En match som PSV förlorade med 0–1.

– Det finns ingenting för mig att kommentera eller reagera över. Eftersom vad jag vet har ingenting hänt, säger Toivonen om Liverpool-cirkusen.

PSV Eindhoven var stora favoriter inför matchen. Men ryska Sibir Novosibirsk stod emot bra på hemmaplan.

Lagets tre svenskar, Andreas Isaksson, Marcus Berg och Ola Toivonen spelade från start. För Toivonen fick matchen mer betydelse en bara en Euro League-match.

Får inte spela med Pool

I och med Ola Toivonens spel mot Sibir Novosibirsk minskade möjligheten för en eventuell flytt till Premier League och Liverpool som uttalat sitt intresse för svensken.

Toivonen kommer nämligen inte få spela med Liverpool i Europa League vid en flytt då han redan är ”använd” av PSV Eindhoven. Något som Liverpool förmodligen inte uppskattar.

Förlorade i sista minuterna

Toivonen spelade hela matchen med PSV och bjöd på några skott, varav ett väldigt farligt i ribban, men samtliga gick utanför mål. Marcus Berg som blev utbytt i den 63:e minuten hade annars PSV:s vassaste chanser.

Matchens hetaste stund var i slutet på den första halvleken när två spelare fick rött kort. PSV:s Maza Rodriguez fick direkt efter en attack mot Sibirs Shevchenko. Minuterna senare var det Shevchenko själv som drog på sig sitt andra gula kort och var ute ur matchen.

Matchen såg ut att sluta 0–0 men på övertid satte Aleksandr Degtyarev 1–0 och PSV var besegrade.