Svenskmål gav Rosenborg segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-31

Majstorovic debuterade med derbyvinst

Mikael Dorsin är tillbaka i sin gamla norska klubb Rosenborg efter en sejour i Rumänien. På söndagen gjorde han comeback mot Vålerengen – och blev målskytt efter 19 minuter. Med en nick gav han Rosenborg ledningen, och Dorsin spelade bra på sin vänsterkant.

Mikael Dorsin.

– Det var kul att spela fotboll igen, säger Dorsin till norska nyhetsbyrån NTB..

På motsatta kanten ville Rosenborgs andre svensk, Mikael Lustig, inte vara sämre. Efter 33 minuter gjorde han 2–0-målet som säkrade segern. I en tuff luftduell på en hörna nådde Lustig högst och ordande tvåan.

Vålerengen reducerade med tre minuter kvar, men segern var klart rättvis och ett styrkebesked för svenske tränaren Erik Hamréns manskap.

Landslagets mittback Daniel Majstorovic fick en bra start på säsongen i sin nya klubb AEK Aten. I ligapremiären blev det seger med 2–1 – i derbyt mot Panathinaikos.

Mikael Nilsson spelade inte hos gästerna.

Landslagsmittfältaren Tobias Linderoth spelade hela matchen när hans Galatasaray spelade 0–0 borta mot Kayserispor. Galatasaray är obesegrade efter två spelade omgångar i den turkiska fotbollen och har bara släppt in ett mål.