Sören Åkeby insåg sitt misstag i pausen.

Det räckte ändå inte för GIF Sundsvall.

Förlust med 2–3 mot Gefle och nu är superettan hotande nära.

– Tiden börjar rinna ut, säger Hannes Sigurdsson till PPV.

Sören Åkeby överraskade de allra flesta när han valde att peta skyttekungen Hannes Sigurdsson och talangen Linus Hallenius inför ödesmatchen mot Gefle IF. I stället valde han att låta Magnus Powell att mer eller mindre ensam ta hand om anfallsspelet. Det fungerade inte alls. Sundsvall kom ingenstans i offensiven och gästerna kunde göra både 1–0 och 2–0 innan första halvlek var över.

– Det var ingen start som vi ville ha. Det är två fasta situationer som vi släpper in mål på. Det är för dåligt, säger Stefan Ålander till PPV.

Inhopparen nätade direkt

Åkeby tvingades i det läget att tänka om och valde att satsa på Sigurdsson och Hallenius och den förstnämnde visade direkt sin revanschlusta när han dundrade in reduceringen på en frispark bara tre minuter efter pausen. Nio minuter senare var det kvitterat när Robert Mambo Mumba nickade in 2–2. Då såg Giffarna ut som ett vinnarlag. De hade fart i anfallsspelet och Sigurdsson var het.

– Vi satsade mycket energi på att komma tillbaka in i matchen och vi borde ha gjort 3–2, men vi gör det inte, säger Sigurdsson till PPV.

Fem poäng upp

Några fler mål blev det alltså inte för Giffarna. I stället kunde gästerna kontra och 2–0-skytten Amadou Jawo förspelade vackert in till Yannick Bapupa som enkelt kunde stöta in 3–2 till Gefle med en dryg kvart kvar att spela. som tog tre oerhört viktiga poäng. För GIF Sundsvall betyder dagens förlust att det blir oerhört svårt att rädda det allsvenska kontraktet. Nu är det fem poäng upp till kvalstrecket där Ljungskile numera huserar.

– Tiden börjar rinna ut. Nu är det fyra matcher kvar. Vi måste börja få det med oss från början, säger Hannes Sigurdsson.

Förre GIF Sundsvall-kaptenen och profilen, Patrik Eriksson-Ohlsson, expert i PPV, spekulerar i vilka chanser Giffarna har att hålla sig kvar i allsvenskan.

– Känns inte som att de är speciellt stora efter en sådan här match. Under har ju skett tidigare, men det ser svårt ut, säger han.