Fjolårsfinalistens miss – efter röda kortet

Publicerad 2016-02-21

Kalle Holmberg såg ut att bli matchhjälte för Örebro med sitt 2-1-mål.

Sen bråkade han till sig ett rött kort, och fick sedan se stora jubelscener – i BK Forward – efter att Emil Berger lyckats kvittera i slutminuterna med en frisparkspärla.

BK Forward inledde Svenska cup-mötet med fjolårsfinalisten Örebro på ett fint sätt och fick också in matchens första mål redan i den åttonde minuten genom Erik Björndahl. Detta efter en rejäl målvaktstavla av ÖSK:s Oscar Jansson.

Men Örebro reste sig – inom loppet av ett par minuter.

I den 66:e fick Nordin Gerzic in en kvittering och sedan prickade Karl Holmberg in ledningsmålet vid ena stolpen.

Holmberg visades ut

Men bara två minuter senare fick målskytten se rött. Efter ett misslyckat anfallsförsök drog han ner en BK Forwardspelare när båda var utanför spel och visades ut direkt.

Det bjöd in bortalaget, till vardags i division 1, i matchen igen.

Och i den 89:e minuten kom kvitteringen.

Emil Berger, son till Degerforsikonen Henrik Berger, bjöd på en riktigt läcker frispark när han fick in 2-2.

– Den satt ganska bra, säger han till SVT.