Berget och Norge firar mot Finland.

Finland är så in i Norden dåligt just nu.

I kväll kom fjärde raka nollan för nye förbundskaptenen Hasse Backe.

Norge vann på Ullevål med 2–0 (0–0).

Lars Lagerbäcks Island stod däremot för en mäktig vändning borta mot Grekland där 0–2 blev 3–2.

Nej, Hasse Backe har inte fått någon enkel start som förbundskapten för Finland.

Efter dubbla förluster i Abu Dhabi mot Sverige (0–3) och Island (0–1) i januari samt pinsamma 0–5 senast mot Polen var det dags för bortamöte med Norge i kväll.

Berget satte första

Finland höll nollan till paus, men tolv minuter in i andra halvlek slog Malmö FF-spelaren Jo Inge Berget till och gav hemmalaget ledningen. Stefan Johansen spädde på till 2–0 i den 83:e minuten efter en målvaktstavla av Jesse Joronen och det blev också slutresultatet inför blott 4675 åskådare på Ullevål.

Backes landslag blev därmed nollat för fjärde gången på fyra försök under 2016 och har hemska 0–11 som resultat på dessa matcher.

Närmast mål i kväll var Roman Eremenko som prickade stolpen strax efter Bergets 1–0.

Senast Finland vann en landskamp var den 7 september 2015 då Färöarna besegrades med 1–0 i Helsingfors.

Mäktigt, Island

Bättre gick det för Lars Lagerbäcks Island. Trots ett tidigt 0–2-underläge lyckades laget vända borta mot Grekland.

IFK Norrköpings Arnor Ingvis Traustason (34), Sverrir Ingi Ingason (70) och Kolbeinn Sigthorsson (82) såg till att Island tog en fin skalp drygt två månader innan det är dags för landets debut i ett stort mästerskap.