Liverpool vidare trots förlust

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-06

Benitez vann tränarkriget mot Rijkaard

Liverpool hade 2-1 att gå på från matchen på Nou Camp.

Trots att inhopparen, islänningen Eidur Gudjohnsen reducerade med en kvart kvar så kunde engelsmännen hålla undan.

Ronaldinho & co är alltså utslagna.

Liverpool hade inga problem att hålla undan för ett trött och segt Barcelona i den första halvleken.

Spanjorerna hade mycket boll men skapade absolut ingenting framåt. Liverpool däremot hade flera riktigt bra chanser och John Arne Riise och Mohamed Sissoko var närmast mål med varsinn ribbträff.

Riise hade också en nick som räddades på mållinjen.

I andra halvlek fick ”Barca” igång spelet bättre och bättre ju längre matchen led och i den 75:e minuten fick islänningen Eidur Gudjohnsen läget, efter en underbar passning från Messí, och tog det. Han fintade ner Reina i Liverpool målet och rullade in 1-0 till bortalaget.

Spanjorerna tryckte på för ytterligare ett mål men Liverpool stod emot och är nu vidare till kvartsfinal på fler gjorde mål på bortaplan.