AIK fixade målkalas i Örebro

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-03

FYR-verkeri för AIK i höstpremiären

AIK:s Jorgé Anchén och Ivan Obolo gjorde lite vad de ville på Behrn Arena. Inte minst låg de bakom fyra mål.

– Vi målar vackra tavlor och vi signerar dem också, säger AIK-tränaren Rikard Norling poetiskt efter matchen.

Örebro fick till slut ett tröstmål. Men åt matchens sydamerikanska giganter fanns inget att göra.

Inte ens två minuter hade gått innan Jorge Anchén fick en felpass serverad som han vidarebefordrade till en välplacerad Ivan Obolo. Argentinaren gjorde inga misstag och drog på ett skott från strafflinjen, högt och otagbart för Peter Westman.

Halvtimmen senare var det Miran Burgics tur, som efter vackert kombinationsspel av Jorge Anchén och Ivan Obolo förvaltade ett inlägg med en bakåtnick tätt innanför stolpen.

Fyra minuter senare var det återigen dags för den sydamerikanska duon att ta saken i egna händer. Anchén tog med sig en crossboll och serverade Ivan Obolo ett inlägg som han slog in på volley.

I matchens 62:a minut drog Jorge Anchén själv iväg ett kanonskott från högerposition som satt hårt i det bortre krysset.

Tröstmål i andra halvlek

I matchens andra halvlek hade Örebro samlat ihop sitt manskap efter målkavalkaden i första. Och Samuel Wowoah fick också tröstmåla in 1–4 i matchens 85:e minut.

– Vi hade 45 minuter längre sommarlov än AIK, konstaterar Örebrotränaren Sixten Boström i ppv.

AIK-tränaren Rikard Norling var nöjd med omstarten i allsvenskan.

– Vi spelar bra och gör fina mål, det känns jättekul. Vi målar vackra tavlor och signerar dem också, annars är det inte så mycket värt.

Nu hakar AIK på tätstriden och parkerar på tredje plats i tabellen, fyra poäng bakom Kalmar och ett bakom Elfsborg.

– Ja det är klart att det är skönt. De andra går in i cupspel, det gör inte vi, säger Norling till ppv.