Sverige vann VM-genrepet

Uppdaterad 2015-06-01 | Publicerad 2015-05-31

TORONTO. Blixtar och dunder avbröt VM-genrepet i en halvtimma. Men Sverige kunde till slut vinna över Nederländerna med 2–1.

– I andra halvleken visar vi att det är vi som bestämmer, säger förbundskapten Pia Sundhage till TV4 Sport.

Men det var Holland som inledde målskyttet genom Göteborgsanfallaren Manon Melis som snurrade upp det svenska försvaret, passade vidare bollen och fick den serverad nära mål.

I andra halvleken hittade Sverige bättre i anfallet och Lotta  Schelin skapade ett par chanser innan hon också kunde sätta kvitteringsmålet.  Anfallaren kom ensam med målvakten, tog sig runt och sköt in den i öppet mål.

– Det känns bra. Skönt att kunna vända. Vi visade att vi ville vinna,  sen kunde jag kanske gjort några fler mål, säger  Schelin till TV4 Sport.

Berglund skadad

Kosovare Asllani gav strax därpå Sverige ledningen när hon drog iväg ett högt skott som helt ställde målvakten.

– Det är typiskt Kosse, rätt som det är gör hon bara mål, säger Pia Sundhage.

Direkt efter 2–1-målet slog blixten ner i närheten och spelarna fick springa av planen. Hela läktaren tömdes och matchen avbröts i 30 minuter.

– Det är klart att det var lite konstigt att gå ut och vänta 30 minuter, men så är det, säger Schelin.

Pia Sundhage tyckte att hon fick positiva besked av inhopparna Amanda  Ilestedt och Olivia Schough. Smolk i bägaren var att Emma Berglund tvingades bryta efter första halvleken skadad.