Totalt kaos i Rom – fansen lämnade arenan

Uppdaterad 2015-03-20 | Publicerad 2015-03-19

”Roma, vi har fått nog, vi ses snart”

Efter att Fiorentina gjort tre mål på 21 minuter på Olympiastadion i Rom fick fansen nog.

Hemmalagets klacksektion, Curva Sud, lämnade arenan vid ställningen 0-3.

Andra delar av publiken försökte storma planen.

Roma hade med sig ett fint 1-1-resultat efter första mötet i Florens i Europa Leagues åttondelsfinal. Men hemma på Olympiastadion klappade laget igenom fullständigt.

Redan efter fem minuter fick Fiorentina straff. Gonzalo Rodriguez satte dit straffen men fick slå om den efter att spelarna rört sig för tidigt in i straffområdet. Men på det andra försöket var Rodriguez lika säker och den gången godkändes målet.

I den 18:e minuten kunde Marcos Alonso utöka ledningen efter att Romas målvakt Lukasz Skorupski svarat för en jättetavla. Målvakten försökte rädda bollen från att gå ut till hörna men halkade och målet lämnades vidöppet för Alonso.

”Vi har fått nog”

Tre minuter senare satte Basanta enkelt 0-3 på nick när han stod helt omarkerad på en hörna.

Resultatet fick Romas klack att lämna arenan och på Curva Sud kunde man se en banderoll med texten: ”Roma, vi har fått nog, vi ses snart”.

I andra halvlek kom lagets ultras tillbaka till arenan och hemmalaget fick utstå burop under hela matchen. Hemmapubliken jublade istället när Fiorentina gick till anfall.

I den 65:e minuten försökte flera av Romas fans att ta sig in på planen men stoppades av ordningsvakter.

Bad spelarna att ta av sig sina tröjor

Matchen slutade 0-3 och efter slutsignalen fortsatte Romafansens protester.

När spelarna gick fram till publiken efter slutsignalen skrek fansen att spelarna inte var värdiga att bära sina tröjor och gestikulerade att de skulle ge ifrån sig dem.

De Rossi, Florenzi och Totti gick fram till stängslet för att försöka lugna ner fansen men ilskan var total.

När spelarna sedan försökte ta sig bort från planen försökte supportrarna blockera vägen.