Nederländerna ute – tonåringen avgjorde

Kan få möta Sverige

Publicerad 2023-08-11

AUCKLAND/STOCKHOLM. Spaniens Salma Paralluelo, 19, avgjorde mot Nederländerna i den 111:e minuten.

Nu hånas nederländskorna.

”En sak vi har lärt oss är att man kan ska vänta med att snacka skit”, skriver den tidigare amerikanska landslagsspelaren Sydney Leroux.

Efter 120 spelade minuter i Wellington stod Spanien, efter en hel del om och men, som segrare i kvartsfinalen mot Nederländerna.

Det efter en rysare där Spanien var mer eller mindre överlägset under stora perioder av matchen. Det var dubbla stolpträffar, ett bortdömt mål och flera andra farligheter samtidigt som Nederländerna skapade minimalt med chanser.

Till slut fick man också utdelning efter att Nederländernas mittback Stefanie van der Gragt, 30, som gjorde sin sista match i karriären, fick bollen på armen i straffområdet. Mariona Caldentey var säkerheten själv när hon skickade in 1–0 från straffpunkten i 81:a minuten.

Spanien-Sverige: Allt om semifinalen i fotbolls-VM 2023

Men Spanien släppte på trycket en aning och Nederländerna kom in mer och mer i matchen och på tilläggstid kvitterade just straffsyndabocken van det Gragt med ett vackert avslut i bortre hörnet – och matchen gick till förlängning.

Ute – hånas av amerikanskan

Där var Spanien illa ute.

Nederländernas anfallare Lineth Beerensteyn var nära flera gånger om och i 110:e minuten sköt hon över från bara någon meters avstånd. Det var en miss som skulle bli kostsam för i det efterföljande spanska anfallet rann 19-åriga Salma Paralluelo igenom och sköt in 2–1 till Spanien.

Ett resultat som stod sig – nu har Nederländerna spelat färdigt i VM.

”En sak vi har lärt oss är att man kan ska vänta med att snacka skit tills man står på podiet med en guldmedalj runt halsen för nu... är ni också utslagna”, skriver den tidigare amerikanska landslagsspelaren Sydney Leroux på X.

En pik som som kommer efter att Beerensteyn kritiserat det amerikanska laget för att ha tagit ut en finalplats i förskott.

Lagen ställdes mot varandra i gruppspelet.

Historisk seger

För Spanien betyder segern att de är vidare till landets första VM-semifinal på damsidan någonsin.

Där möter laget vinnaren mellan Japan och Sverige senare i dag. Semifinalen spelas på Eden Park i Auckland den 15 augusti.