Elanga med fjärde kvalstruten när Blågult vann

Publicerad 2021-10-08

Tre segrar och ett kryss.

U21-landslaget fortsätter visa fin form i EM-kvalet.

Och Anthony Elanga fortsätter att göra mål.

Montenegro stod emot bra till en början, innan Blågult växlade upp och stänkte dit 1–0 med tio minuter kvar av första halvlek.

Vackert var det också.

Bollen gick som på ett snöre, Anthony Elanga släppte till Emil Holm som kom på överlapp, varpå högerbacken hittade Rami Al Hajj inne i boxen som skickade in 1–0 på volley.

– Fint anfallsspel från början, många bra kombinationer, spelvändning och sedan inspel och så satt den i mål, säger Al Hajj till C More i paus.

Gigovic målade på gamla arenan

Sju minuter på andra akten fick Armin Gigovic fira på sin gamla hemmaarena. Den tidigare HIF-spelaren höll sig framme på en retur och det var 2–0.

2–0 och spela av matchen? Inte då. Blågult blåste på och med 20 minuter kvar på uret gjorde Elanga vackert 3–0 då han först lurade upp sin försvarare på läktaren innan han placerade in lädret i målvaktens vänstra hörn. Det var Manchester United-anfallarens fjärde mål i kvalet.

Montenegro fick in en boll i slutskedet och var nära att få in ytterligare en, men Samuel Brolin bjöd på en fin straffräddning.

Gruppfinal nästa

Sverige toppar gruppen med tio poäng efter fyra spelade matcher, en poäng före Italien som har en match mindre spelad. Nästa match i kvalet är mot just Italien, borta, den 12 oktober.

U21-EM spelas sommaren 2023 i Georgien och Rumänien. Kvalet dit spelas i nio grupper där gruppsegrarna och den bästa grupptvåan går till mästerskapet. Övriga åtta grupptvåor gör upp om fyra platser i playoff.