Damlandslaget i fotboll

Rebecka Blomqvist om petningen i Wolfsburg

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

I reprisen på vårens Champions League-kvartsfinal mellan Chelsea och Wolfsburg saknades Rebecka Blomquist från truppen.

Nu berättar landslagsanfallaren om situationen i klubblaget.

– Det är jättetufft, säger hon.

Rebecka Blomquist lämnade dåvarande Kopparbergs/Göteborg för tyska storklubben Wolfsburg i slutet på förra året. Hon fick stort förtroende direkt, och smaskade in fyra baljor på tio framträdanden under den andra halvan av Bundesliga.

Men denna säsong har speltiden varit knaper. I Champions League-mötet med Chelsea lämnades hon utanför truppen helt.

– Det var helt enkelt ett beslut från tränarna om hur de ville balansera, och då fick jag inte plats. Sedan har jag varit med i truppen de andra matcherna men inte fått så mycket speltid, berättar hon på lördagens pressträff.

Hur var det för dig att få det beskedet?

– Det är klart att det var jättetufft. Det har inte hänt i klubblaget tidigare. Det var jättetufft i en sådan match i Champions League. Borta mot Chelsea är det klart att man vill vara med. Men jag respekterade beslutet och kände att jag skulle visa att jag ska vara med i nästa match. Det är så man får ta det, säger Blomquist.

”Svårt med saker när man inte vet vilken position”

I upptakten på säsongen 2021/22 är Blomquist ännu mållös på sex framträdanden, där två kommit via inhopp. Det kan ha sin förklaring i att landslagsanfallaren använts på flera olika positioner.

– Det är klart att det är så. Jag är fortfarande i det stadiet där jag känner att jag utvecklas av varje minut jag får. Jag är inte tacksam för varje minut så, men jag känner att det är bra för mig att spela och jag känner att jag utvecklas på alla positioner.

– Det är klart att det kan vara svårt med vissa saker inför match när man inte vet exakt vilken position man är på, men det kan vara utvecklande i sig. Får man spela är man nöjd, men man utvecklas ännu mer om man får spela varje match på samma position, säger hon.

Har du fått några indikationer på att det kan fortsätta som det gjorde i Chelsea-matchen?

– Nej, det är svårt att säga. Det är lite så i den här världen. Med den konkurrensen vi har i laget så är det någon eller några som får stå utanför ibland. Det gäller att prestera varje match och på varje träning. Ifall jag gör mitt och presterar så förhoppningsvis kommer jag med. Gör man inte det får man göra det bättre till nästa gång. Det är upp till en själv, säger Blomquist.

ANNONS

Se alla OS-sändningar direkt på Discovery+ Välj ditt paket nu!

Extern länk från Discovery+

Skapa konto här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så slutar Champions League-grupperna – de tar sig vidare till åttondel

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

VfL Wolfsburg

Bundesliga

Fotboll