Uppdaterad 2020-06-22 | Publicerad 2020-06-21

Alexander Isak, 20, fick starta mot Real Madrid.

Men den här gången blev svensken mållös.

Däremot satte han avtryck genom att kollidera med Sergio Ramos, som tvingades utgå skadad.

Det var ingen skräll att Real Sociedad-tränaren Imanol Alguacil ville ha med sin svenska guldklimp från start mot just Real Madrid. Senast lagen möttes gjorde 20-åringen från Solna sitt livs match och sänkte ”Los Blancos” på egen hand med två mål och en assist.

Den här gången gick det sämre.

Otäck situation

Isak och hans Real Sociedad förlorade matchen och svensken kom bara till avslut en gång, från distans i den 74:e minuten.

Dessförinnan var han inblandad i en otäck knä-mot-knä-kollision med Real Madrids lagkapten och storstjärna Sergio Ramos.

Isak klarade sig oskadd, men för Ramos tog smällen så pass illa att han tvingades kliva av och få sitt knä ordentligt lindat.

Ramos historisk

Ramos var den som gav Real Madrid ledningen i matchen. I den 50:e minuten satte han 1-0 från straffpunkten. Det var veteranens 68:e mål i La Liga, vilket gör honom historisk som den försvarare som gjort flest mål i La Liga någonsin. Han tog över rekordet från Ronald Koeman (67 mål).

I den 70:e minuten ökade Karim Benzema på till 2–0. I den 84:e reducerade Mikel Merino till 2–1, men närmare än så kom inte Real Sociedad, som just nu ligger sexa i tabellen.

Alexander Isak blev utbytt i den 80:e minuten.

Real Madrid går upp som ny serieledare i det stenhårda titelracet med FC Barcelona.