Uppdaterad 2016-01-11 | Publicerad 2015-11-17

Spelade 1–1 mot Slovenien

Boštjan Cesar och Andrij Jarmolenko visade heta känslor.

Ukraina är klart för EM-slutspelet.

Med matchens sista spark fixade Andrij Jarmolenko 1–1 mot Slovenien och säkrade biljetten till Frankrike.

Ukraina

Ukraina vann lördagens hemmamatch, i Lviv, med 2–0 och det var uppenbart att mycket stod på spel i returmötet på Stadion Ljudski vrt i Maribor.

Lagkaptenerna, Sloveniens Boštjan Cesar och Ukrainas Jevhen Konopljanka, hade blivit varnade efter fyra minuters spel och innan halvleken var slut hade den turkiske domaren Cüneyt Çakır halat fram det gula kortet ytterligare tre gånger. Spelarna gruffade och tjafsade, visade tänder och dobbar.

Starkt publikstöd

Hemmaspelarna, uppeldade av 13 000 högljudda fans, hade inte gett upp drömmen att nå EM-slutspelet och hoppet stärktes när Boštjan Cesar nickade in 1–0 efter en målvaktsretur. Då hade matchen pågått i elva minuter, men det skulle inte bli fler glädjescener än dem som utspelades efter målet.

Ukraina, som dominerade det första mötet, jobbade sig in i matchen och Slovenien, som var piskat att göra ytterligare ett mål för att få till en förlängning, uppträdde mer och mer desperat och lyckades inte överlista ukrainske målvakten Andrij Pjatov ytterligare en gång.

Gjorde 1–1 på stopptid

På stopptid hade desperationen övergått till uppgivenhet och vanvett, vilket blev uppenbart när Boštjan Cesar armbågade Artem Kravets blodig och Mišo Brečko blev utvisad efter att ha sparkat ner Jevhen Konopljanka. Hoppet släcktes definitivt när Ukrainas Andrij Jarmolenko, frispelad av Artem Kravets, kunde stöta in 1–1 med matchens sista spark.