Nya vändningen i Bendtner-fallet

Publicerad:

FOTBOLL

Nicklas Bendtner är misstänkt för misshandel av en taxichaufför i Köpenahamn.

Men nu har fallet fått en vändning sedan polisen också officiellt upprättat en anmälan mot chauffören.

– Jag kan bekräfta det, säger stjärnadvokaten Mette Grith Stage, som företräder chauffören, till BT.

Det var i början av september som Rosenborg-anfallaren och danske landslagsanfallaren Nicklas Bendtner hamnade i slagsmål med en taxichaufför i Köpenhamn. Stjärnan slog chauffören så illa att han bröt käken och Bendtner är misstänkt för misshandel.

– Jag har varit med om något väldigt obehagligt. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle utveckla sig så här. Det är något jag vill beklaga mig över för Rosenborg och deras fans, sa Bendtner när han mötte pressen för första gången.

Foto: Pedersen, Terje / TT

Hans flickvän Philine Roepstorff har hela tiden hävdat att det var självförsvar efter att taxichauffören attackerat henne med en flaska.

”Förvirrad och överraskad”

Och nu får den teorin stöd av att polisen, efter att ha tagit del av övervakningsfilmer, upprättat en anmälan även för chauffören, skriver BT. Och tidningen rapporterar att han anlitat en av Danmarks mest kända stjärnadvokater, Mette Grith Stage.

– Jag kan bekräfta att han har bett mig representera honom och jag har bett rätten om att bli tilldelad som hans försvarare som ännu inte fått reda på vilket brott chauffören misstänks för.

– Det enda jag vet är det min klient sagt till mig på telefon. Han är också lite lätt förvirrad och överraskad över förloppet, säger Grith Stage.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.