Lehmann straffhjälte

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-25

Tysken tog Riquelmes straff i slutminuten

Jens Lehmann blev stor matchhjälte när Arsenal tog sig till klubbens första Champions League-final i historien.

Villarreal fick straff vid ställningen 0-0 i de 89:e minuten och superstjärnan Riquelme stegade fram.

Men Lehmann gick åt rätt håll och tog Arsenal till final efter 0-0 på El Madrigal.

– Fantastiskt skönt, kommenterade Fredrik Ljungberg till ZTV efter avancemanget.

Det var inhopparen Gael Clichy som drog ned José Mari och domare Ivanov pekade på straffpunkten.

– Bittert när han blåser straff där. Billigt tycker jag men skit samma, han tog ju den, säger Fredrik Ljungberg.

Argentinaren Riquelme såg lugn ut men missade och Arsenal är vidare till final mot Barcelona eller Milan som möts under onsdagen.

Men det var annars Villarreal för hela pengen på El Madrigal och Lehmann fick arbeta hårt för finalbiljetten.

Första chansen fick Juan Sorin som tog emot bollen av Marcos Senna men skottet blev för löst för att vålla problem för Jens Lehmann.

Tysken i Arsenals mål slog redan i den fjärde minuten Edwin van der Sars rekord när det gäller att hålla nollan i Champions League. 658 minuter var det tidigare rekordet som alltså slogs redan i matchinledningen.

Franco pigg

I den 41:e minuten var det riktigt nära att det nollan raderades ut när Guillermo Franco hann först på ett inlägg från höger. Men nicken gick rakt på en välplacerad Lehmann och Arsenal kunde gå till halvtidsvila med 0-0 och målfavör sammanlagt.

Pressen fortsatte efter paus och pigge Franco som ersatte José Mari på topp, hade två nickar som dock smet utanför målet.

– Vi blev lite för försiktiga. Men det viktigaste var ju att inte släppa in mål och vid 0-0 var vi ju vidare.

Diego Forlan var länge osynlig precis som på Highbury men efter en dryg timme kom så en bra chans efter viss kalabalik framför Lehmann. Bollen kom ut till Forlan vid straffområdeslinjen men den tyske målvakten hann ut och stressade skottet utanför.

Sedan kom alltså straffen och resten kan ni.