Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-05-23

Hammarbys förre guldtränare hyllar det pressade Solnalaget

HÄLLEVIK

AIK:s kräftgång fortsätter.

Efter bara 1-1 mot Mjällby pressades Rikard Norling på presskonferensen om AIK:s dåliga inledning av superettan.

Då fick han stöd från oväntat håll.

- AIK vinner serien, säger Sören Cratz.

AIK har haft en tung inledning på säsongen, bara två segrar på de sex första omgångarna.

Mot bottenlaget och nykomlingen Mjällby - som inte vunnit en enda match - skulle det lossna.

Det gjorde det inte.

Det blev tufft.

Och bara en poäng.

Mål på enda chansen

Men den ska AIK:arna vara glada över.

- De har en målchans, och den gör de mål på, sa Mjällbytränaren Sören Cratz efter matchen.

Hammarbys förre guldtränare var inte imponerad av AIK. Trots det tippar han dem ändå som seriesegrare.

- Det är ett helvete att vinna serien. Men det kommer"AIK vinner nog serien.

- I vissa perioder visar de att intentionerna finns.

Nu var de perioderna vare sig många eller långa.

Mjällby var det klart bättre laget i första halvlek och sett över hela matchen hade det inte varit orättvist om blekingarna vunnit.

Kämpar i alla fall...

AIK inledde svagt och hade det tufft mot ett aggressivt stötande och piggt Mjällby. Piggast av alla var Fredrik Olsson som också gjorde 1-0 till hemmalaget i den tolfte minuten.

Första halvlek måste AIK glömma snabbt.

Andra var något bättre.

Åtminstone när det gäller inställningen.

AIK jobbade sig in i matchen, och fick till sist utdelning och en poäng med sig.

Inhopparen Daniel Hoch slog in kvitteringen - i 89:e minuten"

- Är det något det här gänget gör så är det att de kämpar till sista blodsdroppen. Det ska de ha heder av, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

- Men trots att vi kvitterar sent så är jag besviken. Ingen AIK:are är speciellt stolt just nu.