Slår tillbaka mot Uli Hoeness: ”Smutsiga lögner”

Publicerad:
David Alaba och Ulli Hoeness.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
David Alaba och Ulli Hoeness.

FOTBOLL

Förre Bayern München-presidenten Uli Hoeness svingade mot David Alabas representanter.

Som svingar tillbaka och anklagar Hoeness för att sprida ”smutsiga lögner.”

Uli Hoeness, 68, är inte president för Bayern München längre – men han fortsätter att skapa rubriker. I söndags pratade han om David Alabas, 28, kontrakt – som går ut nästa sommar.

Och Hoeness gick till hård attack mot spelarens agent, Pini Zahavi.

– Han har en girig piraya som agent. Han låter sig själv påverkas mycket av honom. Det handlar egentligen bara om pengar. Han är redan i världens bästa klubb. Vart skulle han annars gå? Vi har tagit en kaffe tillsammans flera gånger de senaste veckorna, men på grund av Zahavi har vi inte fått några resultat, sa Hoeness till Sport1 enligt Goal.

”Har funnits tillfällen”

Hoeness ord har inte gått obemärkt förbi hos Alaba-lägret. Nu riktar försvararens far, George Alaba, en rejäl skopa kritik mot Hoeness.

– Jag tog David Alaba till Bayern som ung. Under åren har det funnits flera tillfällen för David att byta klubb, men vi var lojala och bestämde oss för att stanna. Jag hade inte förväntat mig att FC Bayern skulle sprida smutsiga lögner om löneanspråk och provision, säger George Alaba till tyska Sky Sports.

”Inte kommit på tal”

Sky Sports skriver att Zahavi har krävt en årslön på 25 miljoner euro, drygt 260 miljoner kronor, för David Alaba. Kanalen skriver också att Zahavi kräver en osedvanligt hög provision, enligt Uli Hoeness.

Något Zahavi förnekar.

– Det har inte kommit upp på tal någon gång med de ansvariga i Bayern. Enda gången var i Lissabon. Hasan Salihamidzic (sportchef) frågade mig hur jag såg på det. Jag sa till honom att vi måste komma överens med spelaren, men att jag inte skulle be om mer än vanligt, säger Zahavi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.