”Kallar mig tjock – ingen stöttar mig”

Legendaren: ”Ångrar ingenting”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han ses som en av tidernas bäste.

I en lång intervju med Financial Times berättar Ronaldo, 42, om karriären, festerna, varför han fryst in spermier – och alla tjockishån han fått genom åren.

– Ingen försvarar mig, men jag bryr mig inte, säger legendaren.

Ronaldo Luís Nazário de Lima blev utsedd till världens bäste spelare vid tre tillfällen (1996, 1997 och 2002). Han öste in mål i klubblagen och stod för 62 mål på 97 landskamper. Ändå fick han ta emot ständiga hån – för sin övervikt.

”Fenomenet” lider av hypotyreos, som försämrar ämnesomsättningen i kroppen, så trots att han ibland tränade dubbelt så mycket som alla andra hade han problem med att hålla vikten.

Till och med Sir Alex Ferguson har hånat honom.

– Om ni ber mig jämföra (Cristiano) Ronaldo med den tjocke, gamle Ronaldo skulle jag säga att Cristiano är bättre, sa United-ikonen.

”Ångrar ingenting”

Men Ronaldo tar inte åt sig.

– Överallt ser jag rörelser som går ihop för att bekämpa diskriminering av svarta, homosexuella och så vidare … men när folk kallar mig fet? Då har jag aldrig hört någon som stöttat mig. Men faktum är att jag inte bryr mig, säger han i en lång intervju med Financial Times.

Foto: Alex Pantling / Getty Images Europe

Där reflekterar han över sin karriär och bemöter den kritik han fått för att han kanske aldrig uppnådde sin fulla potential.

– Jag festade mycket, men det stal aldrig fokus från fotbollen, så det är ingenting jag ångrar. Unga fotbollsspelare gillar att gå ut och festa, träffa tjejer och så vidare – det är fullt normalt. Speciellt när du har mycket pengar, säger Ronaldo.

Är steriliserad

42-åringen har fyra barn. Han vill inte ha fler. Ronaldo har till och med gått så långt att han steriliserat sig. Men hans nuvarande flickvän vill gärna ha fler barn – och Ronaldo erkänner att han är på väg att övertalas. Och han har en plan.

– Jag har fryst in massa spermier. Tillräckligt för att få fram ett helt fotbollslag…

Foto: Manu Fernandez / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN