Rosengård ute ur Champions League – fjärde raka förlusten

Uppdaterad 2022-12-08 | Publicerad 2022-12-07

Rosengård förlorade sin fjärde raka match i Champions League.

Benfica vann med 3–1 på Malmö IP och släckte Rosengårds hopp om slutspel.

– Man blir inte alls straffade på samma sätt i allsvenskan, säger Olivia Schough till Sydsvenskan.

Drygt tusen personer på Malmö IP fick se ett skott från Olivia Schough styras i mål, men Benfica skulle snabbt vända på den fjärde gruppspelsmatchen i Champions League.

Dubbla mål på frilägen från Cloe Lacasse gav Benfica ledningen i första halvlek och Nycole Raysla ökade på i inledningen av andra.

Målvakten skadad

Cloe Lacasse, som gjort mål mot Rosengård både hemma och borta, skulle sedan ställa till ytterligare problem för svenskorna.

Till skillnad från i första halvlek lyckades målvakten Teagan Micah avstyra ett friläge för Cloe Lacasse men kanadensiskan träffade samtidigt Micah i ansiktet med sin fot.

Micah satt omtöcknad på planen samtidigt som hon fick vård och till slut leddes hon ut med hjälp av sjukvårdare.

– När det gäller Micah så var bytet för att vi hade misstankar om att det kan vara en huvudskada, säger tränaren René Slegers till Sydsvenskan efter matchen.

Spelet avbröts i totalt sju minuter och Micah ersattes av Angel Mukasa i Rosengårds mål.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Kan inte gå vidare

Rosengård förlorade matchen med 1–3 och har därmed förlorat de fyra inledande matcherna i CL-gruppspelet.

Nu är chansen att gå vidare till kvartsfinal också definitivt förbi när Barcelona, Bayern München och Benfica gör upp om att avancera från grupp C.

Rosengårds målskytt Olivia Schough var inte alls nöjd med lagets spel.

– Det känns som att det har blivit mål varje gång så fort vi gjort någon felpassning. Man blir inte alls straffade på samma sätt i allsvenskan, säger Schough till Sydsvenskan.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!