Ny förlust för FCK

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-17

Fyra svenskar i startelvan på Old Trafford

Stockholm

Svensklaget Köpenhamn har haft en tung inledning på Champions League-äventyret. 0–0 mot Benfica i första matchen och 0-1 mot Celtic i den andra följdes på tisdagskvällen upp med ännu en mållös match.

FCK - med fyra svenskar i startelvan - förlorade med 3-0 borta Manchester United.

Svensklaget Köpenhamn har haft en tung inledning på Champions League-äventyret. 0-0 mot Benfica i första matchen och 0-1 mot Celtic i den andra följdes på tisdagskvällen upp med ännu en mållös match.

Landslagsmittfältaren Tobias Linderoth, som fortfarande väntar på sitt första barns födelse, flögs in till Manchester på tisdagsförmiddagen och fanns med från start. Utöver det helsvenska anfallsparet Marcus Allbäck/Fredrik Berglund fick även vänsterbacken Oscar Wendt chansen i startelvan.

United satte full fart framåt och var ytterst nära att ta ledningen redan efter 25 sekunder. Köpenhamn hämtade sig från den inledande anstormningen och hade i mitten av första halvlek ett par bra chanser att ta ledningen. Bland annat fick Marcus Allbäck på ett hårt flackt skott mot ena stolproten, som tvingade Edwin van der Sar i Manchesters mål att sträcka ut sig till sin fulla längd.

FKC sist i gruppen

Men United var det bättre laget och gick till pausvila i ledning, efter att Paul Scholes lyckats överlista storspelande FCK-målvakten Jesper Christiansen med ett hårt distansskott. När John O'Shea gjorde 2-0 på hörna en knapp minut in i andra halvlek var matchen avgjord. Inhopparen Kieran Richardson avgjorde matchen definitivt med sitt 3-0-mål några minuter före full tid.

– Det är inte mycket att säga. Vi stod upp bra i första halvlek, sedan var det otur att de fick tvåan efter bara en minut i andra, sade Marcus Allbäck till Viasat Sport efter matchen.

– Vi försökte. Men det ska väl vara stor skillnad mellan dem och oss, och det visade sig i dag att det var det också.

United har fått en smakstart på gruppspelet, med tre raka segrar, Köpenhamn har det desto tyngre och ligger sist.

Celtic vann över Benfica med 3-0. Segrar blev det även för Porto (4-1 mot Hamburg), Milan (1-0 mot Anderlecht) och Lille (3-1 mot AEK Aten).