Men Londonlaget reste sig, vände på steken och vann med 3–2 i Bulgarien.

Därmed är laget vidare till slutspel i Champions League.

– Vi blev överraskade, erkänner Arsene Wenger.

Det var ett minst sagt revanschsuget Ludogorets som tog emot Arsenal hemma på Stadion Vasil Levski i den bulgariska huvudstaden Sofia.

Efter förlusten med 6–0 i London för ett par veckor sedan inledde laget betydligt bättre i kvällens Champions League-möte.

Tre gyllene minuter för Ludogrets satte Arsenal i brygga i första halvlek. Först höll sig Jonathan Cafu framme på en frispark och stötte in 1–0.

Och  matchen var bara 15 minuter gammal när det small igen.

Återigen var det Cafu som överlistade Arsenal-försvaret när han serverade Claudiu Keserü fram till 2–0.

Özil iskall i slutet

Någon panik utbröt dock inte i bortalaget som reducerade bara fem mintuer senare. Detta när Granit Xhaka placerade in ett inspel från Mesut Özil.

Och strax innan halvtid var det utjämnat. Fransmannen Olivier Giroud vann nickduellen med målvakten Milan Borjan och satte 2–2 i den 42:a minuten.

– Vi blev överraskade av deras fart i början men efter det kom vi tillbaka till 2–2, vilket var positivt, säger Arsene Wenger i Champions League TV efter matchen.

Fler mål såg det inte ut att bli men i den 88:e minuten kom det avgörande målet.

Mesut Özil blev frispelad och gjorde inga misstag när han lobbade bollen över Borjan och därefter fintade bort två täckande försvarare innan han drog in 2–3 i öppet mål.

– Till slut fick vi ett mål precis innan slutet. Ludogorets fortsatte att spela intensivt i andra halvlek så det var klart svårare än när vi möttes på Emirates, säger Wenger.

Därmed blev det återigen tre poäng för Arsenal som nu är klara för slutspel.

Även PSG vidare efter sent drömmål

Det är även Paris Saint Germain som efter ett sent avgörande vann borta mot Basel med 2–1.

Blaise Matuidi gav fransmännen ledningen strax innan halvtid när han styrde in belgaren Thomas Meuniers avslut.

Basel kvitterade dock med kvarten kvar när Luca Zuffi drog på ett rejält långskott och hittade en perfekt båge över målvakten Alphones Areola.

Men i den 90:e minuten klev Meunier fram igen – och det med en mäktig volleyträff. Försvararen tvekade inte när han drog till på Adrien Rabiots inlägg och skickade bollen rakt in i krysset bakom en chanslös Tomas Vaclík.

Därmed har både PSG och Arsenal tio poäng var efter fyra omgångar och är nio pinnar före Ludogorets och Basel i gruppen.