Inför kvalmötet med MFF: ”Största matchen i vår historia”

Lagkaptenen jobbar på apotek – möter Malmö FF i Europa League-kvalet

Av: Simon Pålsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

För första gången på 93 år gick nordirländska Ballymena United vidare från en europeisk kvalgomgång efter vinst mot färöiska Runavik. Nu väntar Malmö FF i Europa League-kvalet.

– Det här blir den största matchen i klubbens historia, säger tränaren David Jeffrey på presskonferensen inför mötet.

Malmö FF inleder sitt kvaläventyr till Europa League redan i den första ordinarie kvalomgången. För motståndet står det nordirländska laget Ballymena United, som fick spela ett förkval mot färöaiska Runavik för att ta sig så här långt. Vinsten med 2–0 över två matcher innebar att klubben för första gången i historien tog sig vidare från en kvalomgång i Europa.

Ballymena United är ordentligt nederlagstippade inför mötet med Malmö FF, där det första av två möten spelas i Malmö på torsdagskvällen. Enligt huvudtränaren David Jeffrey blir det en mycket speciell kväll för hans spelare.

– Vi skapade historia när vi gick vidare och när vi går ut på planen mot Malmö så skapar vi historia för Ballymena United och våra fans. Det här blir den största matchen i klubbens historia, säger David Jeffrey på onsdagens matchförberedande presskonferens enligt Sydsvenskan.

Tränar två kvällar i veckan

Det nordirländska laget har inte några heltidsanställda spelare, utan tränar två gånger i veckan och spelar vanligtvis en match om helgen. Till exempel arbetar en av lagets viktigaste spelare, lagkaptenen Jim Ervin, på ett apotek. Det gör att David Jeffrey har svårt att tro på en skräll.

– De har superspelare med erfarenhet från den högsta nivån. Vi kan inte hitta några svagheter.

– Malmö är fysiskt starka, de är skickliga tekniskt och de byter positioner skickligt på planen. Vi håller på med fotboll på deltid. Jag kan inte se att vi ska överraska.

Publicerad:

LÄS VIDARE