Jätterysare när Irak gick vidare till semi

Publicerad 2015-01-23

Slog grannlandet Iran på straffar i galen match

Irak är klara för semifinal i de Asiatiska mästerskapen efter en helt galen match mot grannlandet Iran.

Irak vann till slut med 4-3 efter 16 straffar där det blev fyra mål i förlängningen.

I semin väntar nu Sydkorea.

Under fredagsmorgonen avgjordes den känslosamma matchen mellan grannländerna Iran och Irak i kvartsfinalen i de Asiatiska mästerskapen.

Och det var en helt galen match som de båda nationerna bjöd på där det var 1-1 efter ordinarie tid och 3-3 efter förlängning.

Matchen fick avgöras på straffar och där drog Irak det längsta strået.

Efter 16 straffar kunde de till slut vinna och avancera till semifinal.

Yasin målskytt

Det var annars Iran som började matchen bäst och tog ledningen genom Sardar Azmoun som efter ett fint inlägg behärskat kunde nicka in ledningsmålet efter 24 minuters spel.

Men efter det skulle det bli tuffare för Iran som fick Mehrdad Pooladi utvisad precis innan pausvilan.

I den andra halvleken tog Irak sedan över spelet och kvitteringen lät inte vänta på sig. Efter 56 minuter kunde Örebro SK mittfältaren Ahmed Yasin göra 1-1.

Galen förlängning

1-1 var resultatet efter fulltid och förlängning väntade. Där fick Irak en drömstart när Younis Mahmoud nästan liggande på planen kunde nicka in 2-1 efter bara två minuters spel av övertiden.

Men Iran gav inte upp, på en hörna nådde Morteza Pouraliganji högst och nickade in kvitteringen till 2-2. Irak skulle till slut få sista ordet trodde alla då de fick straff med fem minuter kvar av förlängningen och Dawood stegade fram och gjorde 3-2.

Men i matchens absolut sista minut kvitterade Iran genom Charltonspelaren Reza Ghoochannejhad som nickade in kvitteringen på en hörna och vild glädescener bröt ut.

Tll slut vann alltså Irak efter 16 straffar och landet avancera nu vidare till semifinal där Sydkorea väntar på måndagmorgon.