Sveriges öde i Brasiliens händer

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-20

Brasse-seger mot Danmark ger kvalmatch

Nu har Sverige bara Braslien att hoppas på.

Norge tog en utklassningsseger mot Ghana (7-2) och tog en OS-plats och en plats i VM-kvartsfinalen.

Nu ligger Sveriges öde i Brasliens händer om att få en kvalplats till OS.

Klockan 14.00 i dag ställs Sveriges hopp till Marta och Brasilien. Vinner brasilanskorna matchen mot Danmark får Sverigen en kvalmatch till OS mot Danmark.

Norge gjorde processen kort med Ghana och vann den sista gruppspelsmatchen i fotbolls-VM med hela 7–2. Norge vann därmed grupp C.

Det blev desto mer spännande mellan Australien och Kanada, där den australiska mittbacken Cheryl Salisburys 2–2-mål på tilläggstid gav Australien den andra kvartsfinalplatsen från gruppen.

Kanadas Melissa Tancredi gjorde 1–0 redan efter 57 sekunder. Men australiskan Collette McCallum kvitterade i den 53:e minuten. Tio minuter från slutet tvingades Kanadas målvakt, den storspelande Taryn Swiatek, att lämna planen med en befarad hjärnskakning.

Kanada trodde nog att man säkrat kvartsfinalplatsen när Christine Sinclairs gjorde 2–1 i den 85:e minuten.

Men Australien gav aldrig upp. Oavgjort räckte för Australien, som var en poäng före Kanada i tabellen, att för första gången ta en kvartsfinalplats i VM. I kvartsfinalen väntar Brasilien. Norge får möta antingen Danmark eller Kina.