Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Klaksvik var nära men höll inte hela vägen i Champions League-kvalet mot norska Molde.

Martin Linnes blev stor hjälte för norrmännen när han sänkte färöingarna i förlängningen.

Följ Champions League-lottningen: Seedningsgrupper och speldatum

Klaksvik hade ett fint läge att avancera till en Champions League-playoff då man hade med sig en 2–1 ledning inför returen mot Molde.

Men norrmännen behövde bara 17 minuter på sig för att hämta upp underläget. Då hade nämligen Kristian Eriksen satt 1–0 för hemmalaget och det var kvitterat till 2–2 i totalen.

Avgjorde i förlängning

Därefter hade båda lagen flera högoktaniga chanser att göra mål under ordinarie speltid. Bland annat träffade gästernas Luc Kassi ribban med en nick en kvart från slutet. Men resultatet stod sig matchen ut och det hela fick avgöras i en förlängning.

Där klev Martin Linnes fram som stor hjälte för norrmännen när han i den 112:e minuten satte 2–0 i matchen och 3–2 sammanlagt bakom en chanslös Jonathan Johansson i Klaksviks mål.

– Det känns speciellt. Det var skönt att se den gå in, jag hade några andra skott som inte gick in, säger matchvinnaren till VG.

Tränaren: ”Otroligt stolt”

Målet satte det punkt på färöingarnas smått osannolika Champions League-saga – för den här gången.

– Det är bittert, men jag är otroligt stolt över grabbarna igen. En fantastisk insats. Men över 120 minuter är det välförtjänt att Molde vinner, säger Klaksviks tränare, Magne Hoseth till VG.

I playoff-matchen ställs Molde mot Galatasaray, som slog ut slovenska Olimpija Ljubljana med totalt 4–0. För Klaksviks del väntar nu playoff-spel till Europa League mot antingen Bate Borisov eller Sheriff Tiraspol.