Nu har Zlatan nätat för Barça

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-01

Zlatan Ibrahimovic fick näta i ligadebuten för Barcelona. En språngnick så var det klart. Barcelona vann med 3–0 mot Sporting Gijon.

– Han är så skicklig. Vi har alltid vetat att målen skulle komma, säger målpassaren Dani Alves.

Det gick länge trögt för Zlatan samtidigt som klockan gick allt snabbare mot 90 minuter. Zlatan hade ånyo svårt att komma rätt i Barça-tröjan. Tveksamma avslut och en tajming som inte riktigt ville infinna sig. Då, i 82:a minuten, slog han till som den världsstjärna han är.

Touchade skalpen

Dani Alves slog ett inlägg med skruv från höger som touchade skalpen på en Sporting Gijon-försvarare. Bollen gick mot bortre stolpen och Zlatan vräkte sig fram och nickade in 3–0.

Direkt efter avspark visade Zlatan hur mycket ett mål kan betyda. Han avancerade på mittplan och slog en genial utsida in i straffområdet som så när nått rätt adress och resulterat i 4–0.

Krkic glänste

Zlatan svarade för en en helt okej insats i ligadebuten.

– Han gör en godkänd match, säger TV4:s expert Hasse Backe.

Men Zlatan överglänstes av (tillfällige?) kedjekamraten Bojan Krcic, även han målskytt ikväll på nick.

Till Zlatans försvar ska sägas att han inte fick speciellt många bra bollar att jobba med.

Senast gick det trögt för honom i Supercupfinalen mot Sjachtar Donetsk. Ikväll höjde sig Zlatan ett snäpp trots att han fick klara sig utan spelgeniet Leo Messi som VM-kvalladdar med Argentina.

Dessutom var Thierry Henry petad och kreatören Iniesta väntar fortfarande på comeback efter skadan.

– Zlatan har nyss kommit hit, han behöver tid för att hitta sin rytm och känna sina lagkamrater. Eftersom han besitter sådan kvalitet har vi alltid vetat att målen skulle komma, säger Dani Alves.

Kassaskåpssäker

Barcelona hade total kontroll under 90 minuter. Sporting Gijon skapade några småchanser, men segern var kassaskåpssäker. Och då har ändå Barça flera växlar till att lägga i.

– Det var viktigt för oss att vinna idag, säger Alves.

För Sverige och Lars Lagerbäck smakade den ”blågula” avslutningen mumma. På lördag väntar ödesmatch mot Ungern i VM-kvalet.