Barcelona till final i klubblags–VM

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-16

Messi & Zlatan bakom segern

Barcelona fick oväntat tufft motstånd i semifinalen av klubb-VM.

Men ett magiskt samarbete mellan Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi skickade Barça till final.

– Nu vill vi vinna allt, säger målskytten Pedro.

Mexikanska Atlante lät ju på förhand som ett ganska enkelt motstånd för ett stjärnspäckat Barcelona.

Men efter bara fem minuter kontrade Rojas in 1–0 – för Atlante. Mexikanarna hade även ytterligare ett par giftiga målchanser innan Barcelona fick ordning på sitt spel.

Sergio Busquets kvitterade förvisso på hörna i 35:e minuten, men Barça fick nöja sig med oavgjort i halvtid.

Briljant framspelning

Att Pep Guardiola började bli otålig blev uppenbart när Leo Messi började värma upp direkt efter paus.

Argentinaren kom in i den 54:e minuten – och gjorde mål i den 55:e. Men målet var lika mycket Zlatan Ibrahimovics. Svensken fick bollen en bit utanför straffområdet och slog en makalös djupledspassning till Messi. Argentinaren rundade målvakten och chippade in 2–1-målet.

Final på lördag

Ibrahimovic hade sedan ett par bra chanser att själv hamna i målprotokollet. I slutminuterna drog han iväg ett hårt skruvat skott från nästan 40 meter och tvingade Atlantekeepern till en makalös räddning.

Barcelona fick ändå ett 3–1-mål. Pedro gjorde målet, elegant framspelad av Iniesta.

Finalen i klubb-VM spelas på lördag, då Barcelona får möta argentinska Estudiantes.

– Nu vill vinna allt, säger målskytten Pedro till AP.