Spänningen i La Liga lever

Real Madrid hade chansen att koppla ett järngrepp om La Liga och chockstartade mot Barcelona.

Men Marcelos självmål vände matchen.

– Vi var bättre än Real Madrid och förtjänade att vinna, säger Xavi.

– Inte för att ta något från våra motståndare, men tur var skillnaden, säger José Mourinho.

Pressen låg på Barcelona inför el Clásico. Real Madrid, med en match mindre spelad, ledde ligan med tre poäng före värsta rivalen.

Och det var hemmalaget som chockstartade. Det tog bara 20 sekunder sedan hade Karim Benzema gett hemmalaget ledningen.

Victor Valdés stod för en rejäl bjudning när han spelade bollen rakt ut till Angel Di Maria.

Bollen hamnade till slut till Benzema som satte 1-0 från nära håll.

Ronaldo hade ett jätteläge att utöka till 2-0 när han fick bollen precis utanför straffområdet, men avslutet gick långt utanför.

Fabregas avgjorde

I stället kom Barcelona tillbaka.

Lionel Messi lekte sig igenom Real-försvaret och spelade fram Alexis Sánchez som satte kvitteringen.

I den andra halvleken kom 2-1.

Xavi drog på ett slumpskott utanför straffområdet. Bollen tog på Marcelo, bytte riktning och gick stolpe in bakom en ställd Iker Casillas i målet.

– Deras mål ren tur. Ingen talang. Inget misstag från oss. Ren tur, säger José Mourinho.

”Vi gjorde en supermatch”

Tio minuter senare spelade Dani Alves in till Cesc Fabregas som avgjorde matchen genom att nicka in 3-1.

– Det här var en väldigt speciell dag för mig. Första halvlek var svår, men jag tycker att andra var väldigt bra, säger Cesc Fabregas.

– Vi gjorde en supermatch, hela laget. Vi var bättre än Real Madrid och förtjänade att vinna, säger Xavi.

José Mourinho håller dock inte med.

– Inte för att ta något från våra motståndare, men tur var skillnaden, säger han.

Segern var extremt viktig för Barcelona som riskerade att hamna nio poäng efter Real. Nu ligger de i stället på samma poäng, med en match mer spelad.

– Killarna är ledsna men lugna. Vi vet att vi har lika många poäng och med en match mer att spela, säger Mourinho.