Dubbel-Mensah

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-12

Trelleborgs ghanan avgjorde mot Gefle

TRELLEBORG. Stor, stark, elak, målfarlig – Michael Mensah är spelaren som ska rädda kvar Trelleborg i allsvenskan.

– Vi behövde verkligen en vinst. Jag är nöjd med mina två mål och jag är nöjd med poängen, säger Michael Mensah.

Mensahs två mål kom båda i mycket avgörande lägen.

Det första som betydde 2-0 bara fem minuter före paus i ett läge där Gefle sakta börjat jobba sig in i matchen efter en bedrövligtstart.

Det andra innebar 3–1 i 69:e minuten när Gefle jagade en kvittering.

– Det blev en väldigt underlig och svår match. Vi skänkte bort mål för enkelt och fick hela tiden jobba hårt, säger han.

Michael Mensah jobbade själv stenhårt och skapade stor oreda i Gefles försvar.

Han högg på allt. Han stod själv för nio av Trelleborgs totalt 14 avslut. Av de sju på mål hade han fem.

Med lite större skärpa hade han kunnat dubbla målskörden. Bland annat drog bollen högt, högt över i fritt läge vid straffpunkten.

Fem gula kort

– Skulle dra in den hårt på volley men bollen studsade upp, säger han.

Hittills har han gjort fyra mål på åtta matcher men också hunnit med att dra på sig fem varningar – bland annat två kort mot Djurgården hemma.

Och Michael Mensah har redan varit avstängd i två matcher.

Domarna verkar redan ha fått ett ont öga till honom.

I går hade han tur med domsluten. I första halvlek sköt han bollen i mål efter avblåsning men klarade sig undan med en tillsägelse.