Rodrygo hjälte när Real vinner cupen

Publicerad 2023-05-07

Nio års lång väntan är över.

Real Madrid kan åter titulera sig spanska cupmästare efter två fullträffar av Rodrygo.

Titeln är klubbens 20:e i Copa del Rey-sammanhang.

Det blev ingen titel för skrällaget Osasuna. Istället kunde Real Madrid bärga klubbens 20:e cuptitel efter att Rodrygo gjort lagets båda mål i 2–1-vinsten.

Marängerna satte full fart från start och redan i den andra minuten rasslade det i nätet bakom Sergio Herrera i Osasunas mål.

Rodrygo tvåmålsskytt

Målet prickades in av Rodrygo efter assist av Vincius Junior. Den sistnämnde var, som vanligt när Real spelar, i händelsernas centrum.

När lagen lämnade planen i halvtid i ställningen 1–0, hamnade brassen i ett hett ordbråk med Osasunas argentiske anfallare Chimy Avila. Bråket fortsatte sedan ner i arenans katakomber innan Lucas Vazquez till slut klev emellan.

I den andra halvleken hettade matchen till ytterligare när Lucas Torro kvitterade till 1–1 efter ett mäktigt skott från distans.

Målet gav Osasuna momentum och Pamplona-klubben tryckte på för ett ledningsmål.

Stormöte väntar

Men Real skulle ändå få det sista ordet.

Avgörandet kom med 20 minuter kvar på matchuret, när Rodrygo stötte in 2–1-målet sedan han snappat upp en retur på Toni Kroos skott.

Därmed säkrade brassen sin första Copa del Rey-titel och klubbens första sedan 2014.

På tisdag spelar Real Madrid den första av två semifinaler mot Manchester City i Champions League.