Slog domare – får lång avstängning

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Röra domaren uppskattas inte.

Att ge domaren en smäll uppskattas verkligen inte.

Mexikos förre förbundskapten Juan Carlos Osorio stängs av i två månader för sitt agerande i en cupmatch.

Det var under åttondelsfinalens första möte i den colombianska cupen mellan Atletico Nacional och Santa Fe som det brast för Nacionals tränare Juan Carlos Osorio.

Hans lag ledde med 2–0 när försvararen Juan David Cabal Murillo blev utvisad i den 38:e matchminuten. Osorio rasade på domslutet, tränarkollegorna försökte hålla tillbaka honom när han rusade fram till domaren, som då började rota i fickan igen och tänkte visa ut den ilskne Osorio.

Som smällde till domare John Hinestroza på armen medan han tog upp den i skyn med det röda kortet i ett grepp mellan tummen och pekfingret.

Avstängning och böter

Kostsamt beteende – för Dimayors, organisationen för colombiansk elitfotboll, disciplinära kommitté har nu – några dagar efter matchen spelades – tagit beslutet att stänga av Osorio i två månader för olämpligt beteende mot en matchdomare. Han måste även betala böter på 500 dollar, motsvarande 4 781 kronor.

Osorios Atletico Nacional vann första cupmötet med Santa Fe med 3–0. Returen avgörs den fjortonde augusti, då alltså med Osorio på läktaren.

58-åringen har även tidigare stängts av, Osorio protesterade mot ett domslut i Confederations cup 2017 och fick efter det sex matchers avstängning.

Osorio var förbundskapten för Mexiko i VM i Ryssland 2018 när Sverige vann med 3–0 i den avslutande gruppspelsmatchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.