Drömskottet som sänkte Toulouse

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-15

Voronin satte avgörande 1–0 för Liverpool

drömträffen Andrej Voronin satte 1–0 för Liverpool mot Toulouse. Nu har Johan Elmander och hans lagkamrater ett svårt läge inför returen på Anfield.

Johan Elmanders Champions League-dröm ser avlägsen ut.

Andrej Voronin dunkade in ett drömmål – och sköt Liverpool till ett bra läge inför returen.

Det var strax före paus som ukrainaren Andrej Voronin klippte till. Liverpools nyförvärv från Bayer Leverkusen fick bollen på mitten av Toulouses planhalva, tog emot bollen på bröstet, vände om, vandrade några steg – och dundrade upp bollen i krysset.

Ett klassmål.

Halvchans för Elmander

Johan Elmander, hämmad av den stekande hettan, hade ett hyfsat läge att kvittera i 63:e minuten. Svensken hann före Sami Hyypiä på ett inlägg och skarvade bollen mot mål med klacken, men Liverpools målvakt Pepe Reina hade inga problem att rädda.

Liverpool bevakade på slutet och Toulouse förmådde inte etablera något tryck.

I Tammerfors fick norska Rosenborg en behaglig resa mot Champions leagues gruppspel genom 0–3 mot Tampere United. Förre hammarbyaren Fredrik Stoor och ex-djurgårdaren Mikael Dorsin hade ytterbacksplatserna i Rosenborg och Dorsin spelade fram till ett av målen.

Ajax med Kennedy Bakircioglü i laget mötte Slavia Prag hemma i Amsterdam. Den svenske mittfältaren hann med att spela både till höger och vänster, lade hörnor och frisparkar, men Ajax förlorade matchen med 0–1.

Markus Rosenberg satt på bänken när Werder Bremen vände underläge till 2–1 hemma mot Dinamo Zagreb.

Finalisten från 2006, Arsenal, har ett bra utgångsläge att nå gruppspelet sedan Cesc Fabregas och Alexander Hleb gjort varsitt mål i 0–2-segern borta mot Sparta Prag.

De senaste två årens Uefacupsegrare Sevilla hemmaslog AEK Aten med 2–0.