Rooney tog England till seger i Skottland

Uppdaterad 2014-11-19 | Publicerad 2014-11-18

Rooney nära Bobby Charltons rekord

I lördags hyllades Wayne Rooney för sina hundra landskamper.

I morgondagens tidningar kan han räkna med ytterligare ett gäng lovord efter att ha gjort två mål när England vann över Skottland med 3-1.

– Jag har alltid älskat att spela för England. Just nu gör jag många mål och hoppas att det fortsätter, säger Rooney efter matchen.

Det var en mäktig ljudkuliss som mötte de båda lagen och domare Jonas Eriksson när de kom ut på Celtic Park.

England som var på sitt första besök  Glasgow sedan 1999 tog ledningen i den 32:a minuten genom ett Arsenal-samarbete. Jack Wilshere hittade fram till Alex Oxlade-Chamberlain som nickade in 1-0.

Tidigt i den andra halvleken ökade England på. Efter en frispark från högerkanten tog bollen ett flertal kostliga studsar innan den letade sig fram till Wayne Rooneys panna. Med en kraftfull nick kunde han göra 2-0, lagkaptenens 45:e mål i landslaget.

Rooney som blev hyllad inför lördagens EM-kvalmatch för sina hundra landskamper har därmed gjort mål i fem av sex landskamper efter sommarens VM.

Ett offensivt Skottland

Trots det psykologiskt jobbiga baklängesmålet gav inte Skottland upp. Genom ett par offensiva byten höjde sig laget och tog över spelmässigt i takt med att England slappnade av.

Skottland fick lön för mödan då Andrew Robertson kunde slå in bollen bakom Fraser Forster i Englands-målet.

Men lyckan för hemmapubliken blev kortvarig.

Bara ett par minuter efter reduceringen var Wayne Rooney återigen framme och slog in 3-1 på passning av Adam Lallana.

Rooney nära rekordet

Skottarna lät sig inte nedslås och fortsatte sin forcering ända in i slutet av matchen.

Men resultatet stod sig och en till synes nöjd Roy Hodgson kunde gå till vintervila med sex raka segrar efter VM i bagaget.

3-1-målet innebar att Wayne Rooney är uppe på 46 landslagsmål, bara tre fullträffar ifrån Bobby Charltons rekord.