16–åriga talangen målskytt igen när Häcken vann

Uppdaterad 2023-04-24 | Publicerad 2023-04-23

Första målet i damallsvenskan senast.

Hemma mot IFK Kalmar fick Häckens talang Felicia Schröder chansen igen – och gjorde mål på nytt.

16-åringen avslutade målskyttet när Häcken vann med 3–0.

Häcken var på förhand storfavorit hemma mot Kalmar och under större delen av matchen var det också spel mot ett mål.

Jumbon Kalmar stretade på bra och trots mängder av chanser för hemmalaget lyckades man inte må in bollen över mållinjen i första halvlek.

Det skulle dock lossna i den 58:e minuten, även om det inte var det vackraste målet. Josefine Rybrink slog ett inlägg som gick förbi spelarna i straffområdet och överraskade målvakten Anna Koivunen helt.

Kvarten senare kunde Alexandra Hellekant utöka när hon utnyttjade en målvaktsretur.

Slog till igen

I 78:e minuten byttes jättetalangen Felicia Schröder in. I förra matchen mot Vittsjö gjorde hon sitt första damallsvenska mål och nu slog hon till igen.

16-åringen avslutade målskyttet på tilläggstid när hon petade in en boll från nära håll.

Häcken vann med 3–0.

– Det är en match som vi dominerar helt. De har knappt några chanser. Vi får in lite energi i andra halvlek och då får vi utdelning. Skitskönt med tre poäng, säger Häckens Anna Sandberg i Viaplay.

Häcken har nu tre raka segrar efter premiärförlusten hemma mot Djurgården. Under segersviten har Göteborgslaget släppt in noll mål bakåt samtidigt som man har gjort nio mål framåt.

Ett annat topplag som sopade rent under söndagen var Kristianstad. Hemma mot nykomlingen Uppsala vann man klart med 4–0, mycket tack vare dubbla försvarstavlor av gästerna.

På Grimsta såg Piteå till att fortsätta vara obesegrat efter fyra matcher. Norrbottningarna vann klart med 4–1 mot BP efter att 18-åriga Tuva Skoog samt Anam Imo blev tvåmålsskyttar. Piteå har skrapat ihop åtta poäng på fyra matcher.

Växjö har haft det motigt i damallsvenskan och har åkt på tre raka förluster inledningsvis, bland annat två käftsmällar i form av 0–4 mot Häcken och 1–6 mot Hammarby.

Men hemma mot Kif Örebro lossnade det. Juliette Kemppi blev matchens enda målskytt och såg till att Växjö tog säsongens första trepoängare.