Uppdaterad 2019-06-11 | Publicerad 2019-06-10

Ett mål i de fem senaste öppningsmatcherna i VM.

Det blev det även nu för Kanada.

Och det räckte för att besegra Kamerun.

På Stade de la Mosson i Montpellier vann Kanada sin första gruppspelsmatch i fotbolls-VM. Mot Kamerun blev det en 1–0-seger där Lyon-mittbacken Kadeisha ”Keisha” Buchanan blev matchhjälte.

Minuten före halvtidsvilan skaffade sig kanadensiskorna en hörna, Janine Beckie slog den till en helt omarkerad Buchanan som med ordentligt tryck nickade ner i marken och in i mål, och 1–0 till Kanada.

Kanada kontrollerade

Och det var sedan de rödvita som fortsatte kontrollera spelet i VM-matchens andra halvlek, 65–35 i bollinnehav till Kanadas fördel, och Kamerun ordnade totalt fem chanser, jämfört med Kanadas 16.

Ett mål, tre poäng och en bra start i grupp E för Kanada. Som nu har gjort ett mål i sin premiärmatch i VM såväl 1999 som 2003, 2007, 2011, 2015 och 2019.

De två andra lagen i gruppen – Nederländerna och Nya Zeeland – möts i morgon, tisdag.

Nästa match i gruppspelet för Kanadas del är på lördag mot Nya Zeeland.