Se upp Sverige - stjärnan i högform

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-30

GRONINGEN. Ungerns nya superstjärna slog till igen – två gånger.

Två perfekta inlägg från Balázs Dzsudzsák, 23 gav två mål från PSV Eindhovens Danny Koevermans som avgjorde svenskmötet mot Groningen.

Under den första halvleken var Groningen det bättre laget. Men det nordholländska laget lider svårt av att ha förlorat superstjärnan och skyttekungen Marcus Berg.

Groningen saknar någon som kan hålla i bollen, skarva vidare eller avgöra i straffområdet.

Dribblingsraider

Farligast var Groningen när hemmalaget kom i snabba anfall via långa dribblingsraider och ruscher från mittbacken Andreas Granqvist.

Svensken gjorde tre lyckade sådan under de första 45 minuterna.

Men sedan var det delvis Granqvist som blev syndaback för Groningen.

Ungern borta

På lördag måste Sverige besegra Ungern på bortaplan i Budapest i VM-kvalet.

Då är det helt nödvändigt att Blågult har kontroll på Ungerns nye stora stjärna, Balázs Dzsudzsák.

I 66:e minuten hittade Dzsudzsáks känsliga vänsterfot PSV-anfallaren Danny Koevermans med ett perfekt inlägg.

Koevermans hade lurat bort markeringen från Granqvist och kunde bakom ryggen på svensken nicka in 1–0.

14 minuter senare slog PSV-duon till igen.

Ett nytt inspel från Dzsudzsák till vänster hittade till Koevermans, som mycket snyggt tryckte in 2–0 på volley.

Isaksson stabil

Andreas Isaksson visade att formen blir allt bättre. Den svenska landslagsmålvakten spelade stabilt och tvingades inte till några svårare räddningar.

Det var första gången Andreas Isaksson höll nollan i Eredivisie den här säsongen.

Fredrik Stenman spelade hela matchen som vänsterback för Groningen, medan Ola Toivonen var bänkad hos PSV Eindhoven.