Ljungskile upp på allsvensk kvalplats

Publicerad 2014-06-14

David Johannesson.

David Johannesson gjorde två mål den sista kvarten när hans Ljungskile vann borta mot Husqvarna med 3–0 i lördagens omgång i superettan. Segern innebär att Ljungskile är ny trea i tabellen och innehar den allsvenska kvalplatsen.

Peiman Eliassi gav bortalaget ledningen tre minuter före halvtid. Johannessons 2–0-mål kom i 76:e minuten och 3–0 gjorde han 14 minuter senare. Johannessons måldubbel betyder att han är delad tvåa i skytteligan med sammanlagt sju mål.

Ljungskile har tre poäng upp till serieledande Gif Sundsvall och är lika med tabelltvåan Hammarby – men har spelat en match mer än tätduon.

Gais tog sig upp ovanför nedflyttningsstrecket via 0–0 hemma mot Öster och Degerfors vann hemma mot Jönköpings Södra med 3–0.