Jamie Vardy slog till igen

Uppdaterad 2016-03-30 | Publicerad 2016-03-29

Men England föll mot Nederländerna

Sannsagan om Jamie Vardy fortsätter.

I det senaste, men knappast sista kapitlet, gjorde han mål när England föll mot Nederländerna med 1–2.

England imponerade stort i Berlin i lördags, då Roy Hodgsons mannar vände ett 0–2-underläge till en 3–2 seger mot Tyskland.

Spelet mot Nederländerna var betydligt mer tempofattigt och tillknäppt – men Jamie Vardy fortsätter att göra mål.

1–0 efter mönsteranfall

England tog ledningen efter ett mönsteranfall i slutet av den första halvleken, som i övrigt var väldigt chansfattig.

James Milner slog in bollen från vänsterkanten och såg den leta sig fram till Adam Lallana, som efter en Cruyff-fint tittade upp och såg Kyle Walker rusa fram på högerflanken. Högerbacken fick bollen och spelade in den till Jamie Vardy, som kunde trycka in 1–0 i öppet mål.

Det är svårt att föreställa sig att 29-åringen, som klackade in sitt första landslagsmål mot Tyskland, spelade division 5-fotboll för några år sedan.

Nu är Leicester-anfallaren given i EM-truppen och skuggar Tottenhams Harry Kane i skytteligatoppen.

Bjöds in i matchen

Nederländerna bjöds in i matchen i början av den andra halvleken. Först bjöd en snubblande John Stones skyttekungen Vincent Janssen på en frilägeschans, men Fraser Forster svarade för en kanonräddning.

De skulle dock ställas öga mot öga på nytt och då, när Janssen slog till från straffpunkten efter en hands på Danny Rose, var han chanslös.

Inte vunnit sedan 1996

I den 77:e spelminuten blev han överlistad på nytt, Forster. Janssen stormade fram på vänsterkanten, tryckte till Phil Jagielka och spelade fram inhopparen Luciano Narsingh, som fick öppet mål.

Roligare än så blev det inte för de 82 830 åskådarna. England hade inte besegrat Nederländerna sedan EM-slutspelet på hemmaplan 1996.