Flinck: Fem frågor till Malmö

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-06

Malmö FF förlorade överraskande mot nykomling J-Södra med 3-2. Sportbladets Johan Flinck hade en del funderingar efter matchen.

Malmö FF

Varför blir Anders Christiansen högerback?

Så fick vi se Kuhns 3-5-2-system när man bygger upp kontrollerade anfall i allsvenskan också. Ytterbackarna flyttar upp på kanterna, yttrarna centrerar och en av de centrala mittfältarna ska falla ner. Nu var det Christiansen som flyttades ner som...högerback!

Samme Christiansen som är så farlig offensivt och tillfört MFF en ny dimension i år på det centrala mittfältet. Nu hamnar han i perioder väldigt långt från motståndarnas straffområde när MFF har bollen.

Frågade Kuhn efteråt och om jag förstod hans danska rätt skulle Christiansen inte hamna där för ofta (gjorde han heller inte efter paus), man ville åt hans uppspelsfot och anfalla mot J-Södras svagare vänstersida.

Ångrar man utlåningen av Cibicki?

MFF värvade Kjartansson dyrt och lånade ut Pawel Cibicki till J-Södra. Under 90 minuter (eller rättare sagt de 58 minuter Kjartansson spelade) i kväll lär MFF-ledningen ha ångrat det valet.

Cibicki var bäst på plan och är glödhet. Just nu.

Å andra sidan hade Cibicki aldrig fått den speltiden och det förtroendet om han hade stannat i MFF. Han har dessutom fått sina chanser i klubben de senaste åren (även om han inte håller med om det själv). Tanken är att lösningen ska vara en win-win-situation för alla parter även om det mest var lose-lose för MFF i kväll.

När ryker Kjartansson från startelvan?

Som den dyra prestigevärvning han är har Kjartansson ett längre ”snöre” hos en tränare än de flesta andra i den enormt breda truppen.

Men islänningen känns fortfarande iskall sett till förväntningar och frågan är hur många chanser till han får i startelvan.

Nu ser ”Örnen” mest förbannad ut på plan och fansen kräver Molins från start.

Hur många sådana här förluster tål man i guldjakten?

Allt annat än ett guld i år är ett fiasko för MFF. Självklart förväntade sig ingen att man skulle gå rent i serien men med sådana här förluster minskar marginalerna i slutändan när det ska avgöras i höst.

Hur är det med Allan Kuhns röst?

Hade ”förmånen” att sitta fem meter bakom MFF:s bänk och det var ett jäkla liv på Kuhn från start. Han verkade vilja styra varenda passning, vartenda moment i MFF från sidlinjen. Frustrationen mot domare Ekberg var stor i första halvlek men övergick i andra mest till frustration över det egna spelet.