Örgryte såg först ut att säkra nytt kontrakt i superettan.

Plötsligt låg klubben på negativ tabellplats och tvingas kvala mot Mjällby.

Första mötet på Strandvallen slutade med 1–2-förlust.

Turbulent. Så kan kanske Örgrytes säsong i superettan summeras.

Klubben såg länge ut att klara sig undan kvalstrecket i tabellen. Men efter förlust i den sista omgången mot Värnamo stod det plötsligt klart att man tvingas kvala för att hålla sig kvar.

Det är inte vilket motstånd som helst som står på andra sidan, Mjällby låg i superettan så sent som 2015. Det är också laget från division ett som har startat dubbelmötet bäst.

Atashkadeh reducerade

I det första av två möten gjorde Joel Enarsson 1–0 efter 18 spelade minuter. Därefter fick David Löfquist publiken på Strandvallen att dra efter andan när han vackert skruvade in en frispark till 2–0.

Tung uppförsbacke för Öis inför den andra halvleken, med andra ord. Men i den 59:e minuten gav William Atashkadeh klubben hoppet tillbaka när han reducerade till 1–2.

Samme spelare tvingades byta en stund senare efter en tackling på hälsenan. Målskytten David Löfquist tilldelades rött kort i samband med händelsen och fick även han lämna planen.

Mer än så blev det inte. Därmed är det liten fördel Mjällby i returmötet på Gamla Ullevi den 11 november.

I den andra kvalmatchen spelade Akropolis och IK Frej 1–1. Martin Falkeborn inledde målskyttet för bortalaget men Marcus Haglind-Sangre kvitterade i den 89:e minuten. Det hade kunnat bli ett drömutgångsläge för division ett-laget – i den 94:e minuten brände man nämligen en straff.