Hoppas på stortransfer – tack vare Chelseas miljarder

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

GÖTEBORG. Elfsborg säljer Jesper Karlsson för 27 miljoner.

IFK Göteborg hoppas på en stor transfer av Alhassan Yusuf, 20 – tack vare Chelsea.

– Till slut når deras pengar ner i systemet till oss, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Det har varit en hektisk vecka för IFK Göteborg med sparkad tränare i Poya Asbaghi, spekulationer kring ersättare och presentation av Roland Nilsson under fredagen.

Men Blåvitt behöver, som många andra ekonomiskt hårt pressade allsvenska klubbar, sälja spelare.

Försäljningar nära

Och spelarförsäljningar verkar vara på gång inom kort i IFK Göteborg.

– Det är så klart en viktig del, det är en pågående process som varit igång och som vi jobbat med hela året, säger Pontus Farnerud som tagit klivet fram som sportchef i stället för Kennet Andersson.

– Det är något som kan ske inom en snar framtid, det är vi öppna med.

Tidigare under fredagen avslöjade Sportbladet hur Elfsborg var på väg att sälja Jesper Karlsson för drygt 27 miljoner kronor till AZ Alkmaar. Säsongens största allsvenska transfer efter att coronapandemin slagit till.

Börjar pengarna på transfermarknaden och intresset finnas på rätt nivå?

– Ja, det börjar bli så. När Chelsea börjar värva för sina miljarder så går det neråt i systemet och till slut är vi i IFK Göteborg där, säger Farnerud med ett leende.

– Skämt å sido, man känner att det börjar hända lite saker. Men vi kan inte säga något innan vi har ett konkret förslag på bordet eller är överens med en klubb.

Chelseavärvningarna Kai Havertz, Bayer Leverkusen, Timo Werner, RB Leipzig, Ben Chilwell, Leicester, och Hakim Ziyech, Ajax, innebär att Londonkluben har försett säljande klubbar med över ofattbara 2,5 miljarder kronor hittills.

Fyndar i allsvenskan

Klubbar som i sin tur kan leta efter fynd i Sverige.

IFK Göteborgs centrale mittfältare Alhassan Yusuf, 20, har haft internationella ögon på sig sedan förra årets genombrott i allsvenskan.

Enligt Sportbladets uppgifter är det fem, sex klubbar som följer nigerianen noggrant.

– Det är ingen hemlighet att Alhassan Yusuf är intressant för många klubbar. Vi får se vad som händer, säger Pontus Farnerud.

– Sedan ser vi tydligt att många klubbar är intresserade av potential, precis som det var med Benjamin Nygren. Det börjar hända saker runt Jesper Tolinsson (17-årig mittback). Det finns intresse för honom.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.