Kaptenen och tränaren sågar AIK efter tredje raka förlusten

AIK åkte på tredje raka förlusten efter 5-2 mot Brynäs.

– Det här är precis odugligt, säger Dick Tärnström.

– Säsongens sämsta match, säger Roger Melin.

Vesa Toskalas kontrakt med AIK går ut i morgon.

Och finländaren fick chansen mot Brynäs när Victor Fasth blev sjuk.

Toskala har bara spelat en match tidigare med AIK den här säsongen. Då blev det förlust med 2-1 mot Färjestad.

Och det blev ingen revansch mot Brynäs. AIK åkte på tredje raka förlusten efter x-x mot Brynäs.

– Vi spelar helt under isen i dag. Vi har tomma skallar. Vi åker skridskor men vi kommer ingenstans. Vi är överallt och ingenstans, sa kaptenen Dick Tärnström till Canal plus inför den sista perioden och fortsatte sågningen:

– Det saknas lite engagemang. Det här är precis odugligt.

”Riktigt dåligt”

Brynäs öppnade klart vassast och Toskala fick jobba hårt direkt.

Men när hälften av den första perioden spelats kunde finländaren inte stå emot längre när Jonas Nordquist skickade iväg ett handledsskott i målvaktens vänstra kryss.

AIK:s kvittering kom via Oscar Steen innan den första perioden var slut. Men Brynäs svarade tidigt i den andra perioden när Alexander Sundström gjorde 2-1.

AIK jobbade sig på nytt tillbaka och Oscar Ahlström smällde inte 2-2 halvvägs in i den andra perioden.

Men sedan kom Brynäs ryck och innan mittperioden var slut hade bortalaget gått ifrån till 4-2.

AIK jagade ruducering men det blev inga mål för hemmalaget. I stället punkterade Andreas Dackell matchen med 5-2 i tom bur.

– Vi gör säsongens sämsta match. Det är riktigt dåligt, säger Roger Melin till Canal plus.